Overnames en fusies

Continuïteit

U ziet kansen via de overname van of de fusie met een ander bedrijf? Dan staat u voor een aantal vraagstukken. Wat is een geschikte target? Wat is een correcte prijs? Hoe financieren en fiscaal optimaliseren? Hoe integreert u de nieuwe activiteit in uw bestaande werking? Wat en hoe communiceert u intern en naar buiten? Er zijn heel wat factoren waar u rekening moet mee houden.

In een overnametraject onderscheiden we 3 fasen: voorbereiding, transactie en integratie. In de voorbereidende fase onderbouwen we de strategische keuze voor de overname en stellen we het bedrijfsprofiel op. Heeft u zelf nog geen bedrijf op het oog, dan helpen we u kandidaten te vinden en voeren we voor u de eerste gesprekken.

In de transactiefase moeten heel wat zaken van financiële, juridische, fiscale, sociale en administratieve aard worden aangepakt. Dan is de inbreng van een expert geen overbodige luxe. Aan de hand van een bedrijfwaardering bepalen we de correcte waarde van het bedrijf dat u wilt overnemen. Vervolgens kunnen we u ondersteunen bij de onderhandeling en adviseren we de meest geschikte financiering en fiscale optimalisatie. Daarnaast verzorgen we de nodige administratie en voeren we de due diligence uit om de risico’s in te schatten die aan de overname zijn verbonden.

Na de overname volgt met de integratie van activiteit en organisatie nog een belangrijke uitdaging. Onze expert begeleidt u tijdens dit proces waarin bedrijfscultuur, motivatie van personeel en rendement voorop staan.

Of u opteert voor een begeleiding over het hele traject of enkel op bepaalde aspecten, uw belangen als ondernemer en als persoon zijn voor ons steeds de hoogste prioriteit.

Contacteer ons

Peritus BV

Ravennestlaan 6 – 2820 Bonheiden

E-mail: info@peritus.be

Telefoon: +32 (0)477 70 51 00

Ondernemingsnummer: BE0824.449.124

Ja, ik wil een gratis strategiesessie

Volg ons