Case: Lammertyn.net

Werkprocessen

Lammertyn.net
Beveren

LAMMERTYN.NET is een familiebedrijf met activiteiten in afvalophaling en verhuur van rolcontainers naar intercommunales en bedrijven. In 2019 is het bedrijf overgenomen door een Nederlandse groep, maar het familiale karakter bleef wel behouden en de voormalige eigenaar bleef aan boord als Algemeen Directeur evenals zijn zus die de planning en personeelszaken behartigt.

Lammertyn.net

Met de steun van het moederbedrijf kon de onderneming nieuwe contracten afsluiten wat resulteert in een mooie omzetgroei. Echter, de interne werking is onvoldoende mee geëvolueerd. In de kleine binnendienst moet de Algemeen Directeur mee cruciale operationele en administratieve taken uitvoeren waardoor hij onvoldoende aandacht aan zijn strategische- en managementtaken kan besteden. Ook de zus kampt met dezelfde problematiek wat voor extreme werktijden en een onhoudbare werkdruk zorgt. Aan Peritus werd gevraagd om de interne structuur en functionering te helpen aanpassen aan de huidige en vooral toekomstige operationele eisen die met de verwachte expansie gepaard gaan.

In onze aanpak startten we met interviews van alle betrokkenen om een goed inzicht in de problematiek te verwerven. Op basis van onze bevindingen stelden we een verandertraject op om de interne processen te optimaliseren, duidelijke rollen en verantwoordelijkheden in te voeren en effectieve samenwerking te organiseren met behoud van de nodige flexibiliteit. Onder begeleiding van de Peritus expert evolueren we naar een structurele oplossing met verhoogde autonomie van de medewerkers die een stabiele dagelijkse werking verzorgen, onafhankelijk van de Algemeen Directeur en zijn zus. De doorgevoerde procesveranderingen en verbeterde communicatie hebben ervoor gezorgd dat operationele issues zo veel mogelijk op de vloer worden aangepakt en dat de bedrijfsleiding zich meer op de eigen taken kan focussen binnen een normale werktijd.

“Peritus heeft meer structuur in ons bedrijf gebracht, daardoor verlopen alle bedrijfsprocessen vlotter en minder stresserend voor iedereen die werkzaam is bij Lammertyn.net”

Koen Lammertyn, Algemeen Directeur Lammertyn.net bvba

“Peritus heeft meer structuur in ons bedrijf gebracht, daardoor verlopen alle bedrijfsprocessen vlotter en minder stresserend voor iedereen die werkzaam is bij Lammertyn.net”

Koen Lammertyn, Algemeen Directeur Lammertyn.net bvba

Peritus BV

Ravennestlaan 6 – 2820 Bonheiden

E-mail: info@peritus.be

Telefoon: +32 (0)477 70 51 00

Ondernemingsnummer: BE0824.449.124

Volg ons