Cases

Strategisch businessplan

Crius Group NV
Hulshout

CRIUS is een familiebedrijf dat ruim 30 jaar geleden werd opgericht met als hoofdactiviteit de opmaak van teksten voor voornamelijk wetenschappelijke, juridische, fiscale en educatieve boeken. Met deze service verwierf de onderneming een mooie positie op de Vlaamse uitgeefmarkt. In 2007 werd de fakkel naar de 2 zonen, Jurgen en Jordy Willems, doorgegeven. Na enkele jaren ontwikkelde bij de jonge ondernemers de visie dat het bedrijf moest gaan inzetten op de digitale (r)evolutie om ook in de toekomst relevant te blijven.

Organisatieontwikkeling

EIB Insulation NV
Schoten

Frank Verstraeten is als ondernemer al jaren actief in de sector van industriële isolatiewerken, vooral naar tankopslag in de petrochemie. Volgens zijn visie moet EIB INSULATION een totaalpakket van services kunnen aanbieden om als KMO op deze markt, die hoofdzakelijk door multinationals wordt bediend, een vaste waarde te worden. In die optiek werd de laatste jaren nadrukkelijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van aanverwante werken en diensten.

Familiale overdracht

P&P Motors NV
Scherpenheuvel

Als kinderen mee in een familiebedrijf werkzaam zijn, dan lijkt een overdracht naar die kinderen misschien wel voor de hand liggend, vanzelfsprekend is het zeker niet. Noch voor de ouders die na een lange periode van ondernemerschap hun bedrijf moeten loslaten, noch voor de betrokken kinderen die de groeistap van medewerker naar bedrijfsleider moeten zetten. Zo was het ook midden 2017 bij P&P Motors.

Groeistrategie

Houthandel Van Hove & Zonen NV
Kinrooi

Dit familiebedrijf zit nu in de derde generatie. De laatste 15 jaar hebben de 3 broers Vanhove de leiding stapsgewijs overgenomen, ieder met zijn eigen rol in de organisatie. Vanuit hun visie is de onderneming gaan inzetten op diversificatie met elkaar versterkende activiteiten. Naast de houthandel biedt het bedrijf ook houten verpakkingen naar distributie en ontwerp/constructie van houten bijgebouwen naar particulieren aan.

Werkprocessen

Lammertyn.net BVBA
Beveren

LAMMERTYN.NET is een familiebedrijf met activiteiten in afvalophaling en verhuur van rolcontainers naar intercommunales en bedrijven. In 2019 is het bedrijf overgenomen door een Nederlandse groep, maar het familiale karakter bleef wel behouden en de voormalige eigenaar bleef aan boord als Algemeen Directeur evenals zijn zus die de planning en personeelszaken behartigt.

Visie- en strategiebepaling

IJsfabriek Strombeek NV
Meise

IJSFABRIEK STROMBEEK is een middelgrote, familiale onderneming, gesticht in 1904. Het bedrijf produceert en verdeelt gassen en gasmengsels voor uiteenlopende toepassingen in de industriële-, medische-, voedingssector en sector van milieutechnieken. Het bedrijf heeft een zeer sterke reputatie opgebouwd. In deze context wil het bedrijf haar concurrentiële positie aanscherpen om verder te kunnen groeien.

Groei

Hercorub NV
Lanaken

HERCORUB is fabrikant van rubbermengsels en rubber artikelen voor diverse industriële sectoren. De laatste 15 jaar is de onderneming steeds meer gaan inzetten op de internationale markt met o.a. de investering in een tweede productielijn in Tsjechië. Het bedrijf is actief in een kapitaalintensieve sector die onderhevig is aan grote prijsdruk. Om state-of-the-art te kunnen blijven, is een duurzame, rendabele groei noodzakelijk.

Overdracht MBI

Alulim Construct BV
Opglabbeek

ALULIM is producent en installateur van aluminium constructies voor de bouwsector. Na 42 jaar in de branche wil de eigenaar zijn bedrijf overdragen, liefst naar zijn meewerkende dochter en enkele medewerkers. Maar is dergelijke Management Buy-In wel financieel haalbaar en houdt het geen risico’s in voor de continuïteit in de onderneming? Aan Peritus werd gevraagd om de vraagstukken m.b.t. de beoogde MBI te helpen beantwoorden.

Peritus BV

Ravennestlaan 6 – 2820 Bonheiden

E-mail: info@peritus.be

Telefoon: +32 (0)477 70 51 00

Ondernemingsnummer: BE0824.449.124

Volg ons